En plots kon het terug


Toen ik met mijn bijberoep in april 2019 gestart was, had ik me voorgenomen om eerst enkele workshops in verschillende takken van de fotografie te volgen om te zien waar ik me het beste bij zou voelen. En zo stond dus ook iets in de richting van newborn op mijn lijstje. Ik had op Instagram de cursus van @kroostworkshops zien passeren, een platform voor lifestyle newborn opgericht door @lynnvanbaelenfoto en @delphineotte (2 power ladies in de fotografie die ik al een tijdje volgde op Instagram).

Ik schreef me dus in voor een sessie in het voorjaar van 2020, maar we weten allemaal wat er toen op ons pad kwam... de data waar ik me achteraf steeds voor inschreef werd steeds uitgesteld, maar na 4 keer verplaatsen was het in april 2022 (inderdaad, 2 jaar later...) eindelijk zover en kon ik samen met 6 andere fotografen de kennis van Lynn en Delphine meekrijgen.

Theorie in combinatie met praktijk


We werden verwelkomd op een prachtig locatie in hartje Antwerpen, The Collector's House. Een gezellig pand, met mooie lichtinval en een hoge plafonds, ideaal kader voor een lifestyle newborn. Maar vooraleer we 2 gezinnen over de vloer zouden krijgen, stond er eerst theorie op de planning. Op basis van een handig werkboek werden we door de workflow van beide fotografen geloosd, want ondanks het feit dat ze zich toespitsen op dezelfde richting binnen de fotografie, hun manier van werken, prijszetting, enz. verloopt op een andere manier. Er is namelijk niet één manier om je business uit te bouwen, je bepaalt zal waar je de nadruk op wil leggen (oké, algemene richtlijnen zijn er natuurlijk wel op vlak van recht en regelgeving).


En na de theorie was het tijd voor de praktijk, joepie! Hoewel er één van de koppels last minute had afgebeld, hebben we ons gefocust op het ene koppel, maar het kindje was zo braaf dat we een fantastische praktijkoefening gehad hebben.

Hieronder kan je een aantal van mijn beelden terug vinden: