“Schatten op zolder vinden”, een zegswijze waar af en toe een grote waarheid in zit. Als klein meisje is eigenlijk mijn liefde voor de fotografie begonnen bij het vinden van een polaroid op de zolder van mijn grootouders, waarna mijn opa (een landbouwer in hart en nieren) me meenam naar de weide om zijn geliefde koeien op beeld te brengen. Vol verwondering stond ik aan zijn zijde, wapperend met een velletje papier…

Een fototoestel was sindsdien onmisbaar geworden in mijn leven, altijd en overal had ik er ééntje bij. Fotografie werd een passie, een manier om mijn creativiteit kwijt te kunnen. In de tuin bloemetjes fotograferen, op de chiro herinneringen vastleggen van de vele fratsen die we uithaalden, tijdens reizen de meest ongemakkelijke posities aannemen om toch het beste plaatje te kunnen schieten van het landschap of een dier dat het pad kruist en zo veel meer.

Ik heb zelf altijd veel waarde gehecht aan foto's en nog steeds. Af en toe eens door oude fotoalbums bladeren... het geeft je zo'n goed gevoel en roept zo veel mooie dingen op van vroeger, "sweet memories" zoals we vaak eens zeggen! Daarom vind ik prints ook heel belangrijk om te hebben. We hebben zo veel foto's digitaal op onze computer, tablet of smartphone staan, maar niets is mooier dan een foto aan de muur of gebundeld in een album. Na een fotoshoot heb je via de online-galerij die ik ter beschikking stel steeds de mogelijkheid om fotoproducten aan te kopen.

Foto van mezelf, rechtstaand in het hoge gras met fototoestel in de hand

Foto door Charlotte Heynssens (Shot by Ch'otte)

Ik ben afgestudeerd in een economische richting (een totaal ander interessegebied, iets met heel veel cijfertjes) en door mijn fulltime job bleef het fotograferen steeds bij een hobby. In 2019 heb ik uiteindelijk de stap gezet om hierin verder te gaan en als fotograaf in bijberoep te starten. Ik volgde een cursus fotografie in avondschool en leer nog steeds bij door middel van workshops, want het blijft op alle vlakken steeds belangrijk om jezelf te blijven uitdagen met nieuwe dingen.

Ik hou van spontaniteit en zie dat ook heel graag terug in de beelden die ik maak voor jullie. Het is belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt tijdens de fotosessie, dus wees gewoon je spontane zelve en dan beloof ik dat het een mooie herinnering zal worden!

Foto van mezelf waarbij ik een foto neem tijdens een zonsondergang

Foto door Charlotte Heynssens (Shot by Ch'otte)

Foto van mezelf, zittend op een loopbrug over een vijver met op enkele plaatsen hoog riet

Foto door Valerie Dooms (MomentsByValerie)

Foto van mezelf, staand langs de kant van het water met de loopbrug op de achtergrond

Foto door Valerie Dooms (MomentsByValerie)