Een bepaalde richting uit...


Doorheen de jaren dat ik nu al met fotografie bezig ben, is het steeds een zoektocht geweest wat ik precies het liefste doe. Eerst dacht ik aan studiofotografie. Ik kocht een set flitslampen en een achtergrond en ging bij mij thuis (toen nog op mijn appartement) aan de slag. Naarmate ik meer en meer kennis van de fotografie begon te vergaren, begon ik interesse te krijgen in alles wat met huwelijken te maken had. Ik shootte enkele huwelijken, maar van begin tot einde een trouw in beeld brengen, het vraagt wel heel wat tijd en energie (want weet dat na de trouwdag voor een fotograaf het werk nog verder gaat).

Meer en meer begon ik echter de warmte van gezinnen en kinderen te waarderen, de spontaniteit die je in de foto's terug kan vinden, het is van onschatbare waarde. En toen ik de cursus van Fjeder via Instagram zag passeren... was ik meteen verkocht voor het concept. In #meetthefamily zou de nadruk gelegd worden op omgang met gezinnen tijdens de fotosessies en dat zag ik meteen als een grote meerwaarde voor de richting fotografie waar ik uiteindelijk naartoe wil: van een bolle buik tot de prachtige warmte van een gezin en familie.

Een groep enthousiaste fotografen


Samen me 15 andere fotografen (en allemaal vrouwen, geen enkele haan in het kiekenkot) ging ik de uitdaging aan om mezelf te verdiepen in de wondere wereld van de kinder- en gezinsfotografie, georganiseerd door 2 sterke ondernemende vrouwen, Karen (@foto_karen_) en Barbara (@studiopapaver.be), die samen Fjeder vormen (@fjeder_).

In 4 weken werden we door verschillende modules geleid waardoor we onze workflow konden optimaliseren, de klantencommunicatie konden verbeteren en hoe we de perfecte locaties konden spotten. 4 modules waarin theorie gecombineerd werd met praktische oefeningen die we onder elkaar konden delen (we zijn geen concurrenten, maar collega's).

De theorie omzetten tijdens een live dag


Maar naast de cursus, stond er ook een live dag op de planning van dit traject, in real life de familie van #meetthefamily ontmoeten en onze ervaringen delen met elkaar. Na een lange periode van online meetings was dit echt een dag waar ik naar uitkeek.

We vulden ons portfolio aan met verschillende shoots: zo fotografeerden we 2 kinderen in FARM te Deinze en mochten we met een gezin op pad in de Brielmeersen in Deinze.

Janne


Een speelse meid die van dansen houdt en heel graag model speelt.

Regine


Een lief meisje met prachtige haren en een stoere look.

Lovely familyGezinsgeluk