Zwangerschap en newborn

Proficiat met dat kleine wondertje in je buik!Zwanger zijn is niet alleen heel bijzonder, het is sowieso een heel intense periode in jullie leven: het gevoel om gedurende 9 maanden nieuw leven in je buik te laten groeien.

Maak van je bolle buikje een blijvende herinnering voor jezelf, je partner, je kinderen en toekomstige kleinkinderen, want het gaat allemaal zo snel aan ons voorbij. Hoe vaak zeggen we niet dat ze zo snel groot worden... die 9 maanden gaan ook sneller voorbij dan je zelf denkt. De unieke band tussen mama en toekomstige baby is het waard om op een mooie manier vastgelegd te worden, maar ook papa, broer(s) en/of zusje(s) mogen we niet vergeten en worden even sterk betrokken bij de sessie om dit prille geluk op de foto te delen.


Een zwangerschapsshoot kan bij jullie thuis of op een buitenlocatie, die we samen zullen uitzoeken. Voor het plannen neem je best halverwege de zwangerschap al contact op en voor optimale resultaten leggen we de sessie vast als je ongeveer 30 à 34 weken zwanger bent. Je buik is dan mooi rond en toch beschik je zelf nog over voldoende bewegingsvrijheid om op een aangename manier deze herinnering vast te leggen. Ben je in verwachting van een tweeling, dan is het aan te raden om de sessie in te plannen als je rond 28 à 30 weken in de zwangerschap bent.

Draag vooral een outfit waarin je jezelf goed voelt, zodat je kan stralen op deze dag.

Gezin met zwangere mama waarbij zoontje bloem geeft aan de baby in de buik
Zwangere vrouw tussen het graan die met beide handen de buik ondersteuning geeft
Koppel met zwangere vrouw die in een veldbaan wandelen

En na de zwangerschap is daar plots dat mooie kleintje, nieuw leven om van te genieten! Een intense periode die snel voorbij zal gaan en waarvan je mooie herinneringen wil vastleggen om later naar terug te kijken.


Voor de newbornsessie kom ik bij jullie langs tussen de 2de en de 5de week na de geboorte aangezien baby's tot die tijd nog relatief rustig zijn en jullie ondertussen al wat kunnen wennen hebben aan de nieuwe gezinssituatie. Jullie geven op eigen tempo aan wanneer jullie de fotosessie willen laten doorgaan. Ook wanneer de baby al iets ouder is, is het zeker mogelijk om deze sessie nog te laten doorgaan.

Het vraagt wat geduld om een baby te fotograferen waardoor je snel mag rekenen op een shoot van ongeveer 1,5u à 2u (afhankelijk van hoe vlot het allemaal gaat). De baby bepaalt het ritme van de sessie: eten, drinken, krampjes, enz. het hoort er allemaal bij. Uit ervaring heb ik al gemerkt dat het gemakkelijker is als de baby net gedronken heeft, maar er zijn tussendoor zeker ook voedingsmomentjes mogelijk.

Een rustige omgeving is zeer belangrijk voor de baby, daarom laat ik de sessie bij jullie thuis doorgaan. Dit zorgt niet alleen voor spontanere beelden, maar de baby blijft in de vertrouwde omgeving en op die manier wordt het kindje vanzelf al rustiger tijdens de fotosessie. Het is wel belangrijk dat er voldoende daglicht in de ruimte aanwezig is.

Ik werk met zo weinig mogelijk accessoires. De baby wordt vastgelegd zoals hij/zij is en ik ga jullie baby niet forceren in houdingen die onnatuurlijk zijn. Jullie kindje moet centraal staan, niet de attributen die erbij gebruikt worden. Ik heb verschillende doekjes, kleertjes en haarbandjes beschikbaar, maar ik wil jullie de kans geven om ook persoonlijke spullen op de foto te zetten. Er kunnen daarnaast ook steeds foto's genomen worden met mama/papa/broer/zus.


Voor het boeken van een newbornsessie plannen we tijdens de zwangerschap reeds een datum in die rond de uitgerekende geboortedatum ligt. Als jullie kleintje geboren is, contacteren jullie mij en kijken we samen of we de reeds vastgelegde afspraak behouden of veranderen. Komt de baby vroeger of laat hij/zij nog even op zich wachten dan verplaatsen we de afspraak, door vooraf reeds aan afspraak in te plannen kan ik mijn agenda flexibel inplannen en vermijden we dat ik geen ruimte meer vrij zou hebben tijdens deze magische eerste dagen.

Lieve woorden van LOTTE

"Schitterende fotografe! Wat fijn dat je de emoties en de vreugde van Tuur zijn eerste feestje zo mooi kon vastleggen. Duizend maal dank je wel voor zo veel mooie herinneringen!"

"In the garden of humanity, every baby is a fresh new flower"

—DEBASISH MRIDHA


Welke opties kan je boeken?

ZWANGERSCHAP

Fotosessie van +/- 1 uur
Op locatie
15 digitale beelden inbegrepen
Online galerij
Mini-album
Mogelijkheid om max. 3 outfitswissels te doen

€285 INCL. BTW

NIEUW LEVEN

Fotosessie van +/- 1,5 uur
Bij jullie thuis
15 digitale beelden inbegrepen
Online galerij
Mini-album

€365 incl. BTW

MAGICAL COMBO

Combinatie van zwangerschap en newborn
Een korting aangeboden bij boeking van beide sessies (bijkomende opties wel per sessie te bekijken)

€600 incl. BTW

Wat is inbegrepen in de voorgestelde basisprijs per fotoshoot:

• Fotoshoot

• Selectie en nabewerking (ongeveer 2 tot 4 uur, afhankelijk van het aantal foto's die genomen zijn)

• Online galerij waarin alle geselecteerde beelden opgenomen worden en die voor een langere periode voor jullie beschikbaar blijft

• Een aantal foto's dat jullie kunnen downloaden (aantal hierboven vermeld)

• Verplaatsingen inbegrepen binnen een straal van 20km van Ninove - extra kilometers aan bijkomende vergoeding (0,50 euro/per km)

• Mijn enthousiasme :)


Bijkomende opties mogelijk:

• Het is mogelijk om extra beelden aan te kopen (bovenop de aantallen die al inbegrepen zijn bij de fotosessie) 

Voor €169: 20 extra beelden en voucher van €50 te besteden in de shop

Voor €279: alle beelden en voucher van €100 te besteden in de shop

• Via de online galerij kan je allerlei fotoproducten aankopen zoals prints, albums, uitvergrotingen, enz.

• Per extra uur fotosessie: €75 incl. BTW

FAQ

Is een fotosessie bij ons thuis mogelijk?

Krijg ik ook onbewerkte foto’s?

Kan ik ook prints of foto-albums aankopen?

Maak je ook gezinsfoto’s bij deze sessies?

Hoe kan ik me voorbereiden op mijn newbornfotosessie?

Mijn baby huilt doorheen de hele sessie, wat nu?

Verloopt alles veilig?

FAQ

Is een fotosessie bij ons thuis mogelijk?

Ja zeker! Een fotosessie in de aangename sfeer van jullie eigen woning zorgt voor spontanere foto's, zeker wanneer mensen het niet gewoon zijn om model te gaan staan. Jullie hoeven zich niet te verplaatsen en voelen zich meer ontspannen. Ik heb verschillende accessoires die ik kan meebrengen indien gewenst, maar het mooiste is nog altijd zo naturel mogelijk.

Krijg ik ook onbewerkte foto’s?

Neen, ik maak meerdere foto’s tijdens de fotosessies om er vervolgens de beste uit te kiezen. Deze worden bewerkt en in een online galerij geplaatst. Deze galerij wordt met een paswoord beveiligd en zal dus enkel voor jullie zichtbaar zijn.

Kan ik ook prints of foto-albums aankopen?

Dat is zeker mogelijk via de online galerij. Het materiaal wordt bij een professionele drukkerij besteld. Ik werk niet met een commercieel lab waar kwantiteit belangrijker is dan kwaliteit.

Maak je ook gezinsfoto’s bij deze sessies?

Ja zeker, niets is mooier dan op deze momenten het volledige gezin in beeld te brengen.

Hoe kan ik me voorbereiden op mijn newbornfotosessie?

Je kan ‘s morgens de baby een badje geven met badolie en hem/haar daarna insmeren met babyolie of babymelk. Zo is het kleintje lekker ontspannen en heeft zij/hij een zacht huidje.

Mijn baby huilt doorheen de hele sessie, wat nu?

Huilen is een natuurlijk gegeven bij baby’s en dus ook tijdens een fotosessie. Het kind bepaalt hierdoor het tempo van de sessie. Maak je geen zorgen als je baby wakker is, huilt of niet doet wat wij precies verlangen. Geduld is belangrijk tijdens deze sessie.

Verloopt alles veilig?

Veiligheid gaat boven alles. Ik laat je baby nooit alleen zitten of liggen in een prop. Vaak vraag ik aan één van de ouders om naast jullie kleintje te gaan zitten zodat ik de foto kan nemen en er sowieso iemand in de buurt is van je baby. Ik wring je baby nooit in onmogelijke bochten.