Als fotograaf krijg ik regelmatig voorafgaand aan de geplande fotoshoot de vraag: ‘Kan je ons wat aansturing geven wat we het beste aandoen voor de fotoshoot?' Zeker! Ik geef graag kleding- en voornamelijk kleurtips, want deze bepalen mee de sfeer van de foto’s.


Weet dat elke fotograaf zijn eigen stijl en sfeer heeft. Je kiest dus een fotograaf op basis daarvan en niet omdat je die persoon toevallig kent. Je mag namelijk niet verwachten dat een bevriende fotograaf de foto's gaat bewerken in de stijl die jij zelf het mooiste vindt, dus denk goed na bij de keuze van je fotograaf. Bekijk bijvoorbeeld goed de Instagram-feed om zo te beslissen of een bepaalde fotograaf je wensen kan inlossen.


Als je naar mijn feed kijkt dan zal je zien dat ik voornamelijk hou van aardetinten in de beelden. Beige, kaki, bordeaux, camel, enz. zorgen voor rust in de beelden en creëren een gemoedelijke sfeer. Ook pasteltinten kunnen een mooi effect terug brengen in de foto's. Zorg ook dat de kleding op elkaar afgestemd is als jullie bijvoorbeeld met het gezin een fotoshoot doen. Niets is zo moeilijk voor een fotograaf om een goede nabewerking te doen als er te veel prints, te felle kleuren of een uitgebreid kleurenpalet aanwezig is in de foto's. Wist je dat wanneer je felle tinten draagt, dit heel sterk weerkaatst op de huid waardoor je bij het dragen van een fel groen kleed ook groene tinten in het gezicht gaat terug vinden? Een goede voorbereiding op vlak van kleding is dus zeer belangrijk en bepaalt al voor een groot deel het slagen van de fotoshoot.


Het is natuurlijk steeds mogelijk om een extra outfit mee te brengen zodat we op die manier kunnen zien wat het beste past bij de locatie of de sfeer die je wil terug zien in de foto's. Ik heb je daar heel graag verder meeVrouw zittend in rotan stoel met computer op de schoot in beige outfit
Vrouw moet fototoestel in de hand, lila jurk en leunend tegen de muur
Zwangere vrouw op beige laken in lingerie met hoed op, zittend op de knieën en boek vasthoudend