Een klein gebaar, een grote dank


Lokale handelaren moeten dagelijks opboksen tegen de grote concerns en multinationals die in heel wat regio's de winkelstraten domineren. Maar wist je dat je op een heel laagdrempelige manier deze kleine spelers een hart onder de riem kan steken?

Ik geef je even mee wat je allemaal kan doen, het vraagt niet veel tijd en de meeste dingen zijn ook gratis, handig toch!

Schrijf een review


Wat is het eerste dat je doet wanneer je een bepaald artikel wil aankopen of een restaurant wil bezoeken? Juist ja, je leest even de reviews door die andere bezoekers of klanten achtergelaten hebben.

Wanneer je bij een fotograaf een fotoshoot gedaan hebt om nooit te vergeten of bij een lokale kledingwinkel het kleedje van je dromen gekocht heb, dan kan je je enthousiasme kwijt in een korte review over je aankoop. Je kan de winkelbediende bedanken voor de professionele uitleg en de hulpvaardigheid bij het zoeken van je droomartikel of je kan meegeven hoe blij je bent met het product dat je kocht of de service die je gekregen hebt.

Je kan dit vaak op verschillende manieren doen (afhankelijk van wat de handelaar mogelijk maakt om een review achter te laten - ik geef even de linken mee van mijn eigen pagina's):

  • Geef een review via de Google pagina van de handelaar (geef in de zoekterm de naam van de handelaar in bv "jolien de volder photography" en dan zie je aan de rechterkant van de zoekpagina de Google Bedrijf gegevens - als de handelaar dit heeft natuurlijk). Voor mijn Google-pagina kan je terug vinden via https://g.page/r/CacTX0dobDGmEB0/review
  • Schrijf een review via de facebook-pagina (https://www.facebook.com/joliendevolderphotography/)
  • Reageer op een Instagram-post van het product dat je gekocht hebt of als de fotograaf je foto op z'n social media post (https://www.instagram.com/joliendevolderphotography/)
  • Stuur een persoonlijk berichtje (dit kan de handelaar dan delen op social media of via de website)

Vertel je omgeving over de leuke ervaring die je gehad hebt


Mond-aan-mondreclame is en blijft een erg belangrijke vorm van reclame voor kleine lokale handelaren. Wanneer je je positieve ervaring gaat delen met vrienden en familie, dan creëer je op een heel snelle en eenvoudige manier een extra kanaal aan klanten voor de handelaar.

Volg op social media


Geef een like op een post op Instagram, een reactie op een foto op Facebook, enz. Het zijn kleine dingen die de lokale handelaar een boost geven, niet alleen in verkoop, maar ook in het zelfvertrouwen die hij of zij heeft in zijn business.

Vermelding van de handelaar


Wanneer je een foto post op Instagram of Facebook die een fotograaf voor jou gemaakt heeft, vergeet dan zeker niet om melding te maken van de fotograaf via een hashtag of met de naamsticker van de fotograaf. Op die manier geef je onrechtstreeks een blijk van vertrouwen en

Koop een cadeaubon


Weet je niet meteen wat cadeau te geven aan een vriend(in) voor een verjaardag, huwelijk, enz.? Waarom niet een cadeaubon van een lokale handelaar?